Over Ons

“ALS KIND AL GEK OP BOSSEN”

Embo > Over Ons

Als kind werd Olivier, door zijn grootvader Jan, regelmatig mee naar het bos genomen om bomen uit te doen voor brandhout. Hij vond het geweldig: het werk in buitenlucht, al die zware machines. Als tiener kon het voor Olivier niet snel genoeg vakantie zijn. Telkens opnieuw ging hij als jobstudent aan de slag als boomveller. Zijn passie voor bosbouwmachines werd er alleen maar groter door.
olivier-embrechts-embo

Terugkeren naar oude liefde…

Na een jaartje op de universiteitsbanken was de roep van het bos veel te groot. Olivier liet de studieboeken voor wat ze waren en keerde terug naar zijn oude liefde: het bos.

Om extra ervaring op te doen met zware machines, ging hij eerst aan de slag bij een loonwerker. Op zijn 21 jaar richtte hij zijn eigen bedrijf op: Embo. De focus lag al snel op het vellen van bomen en het ontbossen.

Opnieuw naar de schoolbanken…

Embo wil uitblinken door een klantgerichte service en de extra toegevoegde waarde via advies. Om dit te bereiken, trok Olivier in de avonduren en tijdens de weekends terug naar de schoolbanken én startte hij de opleiding tot European Tree Worker (ETW). Sinds midden 2016 prijkt dit certificaat aan de muur.

De cirkel rond maken

Een European Tree Worker beheerst de nodige klim-, takel- en afvangtechnieken om elke boom – op welke locatie ook – veilig en vakkundig te vellen. Daarnaast bezit hij de nodige expertise voor boomonderzoeken en boomverzorging. Ook advies voor boomkeuze en aanplantingen behoren tot het vakgebied van een European Tree Worker, wat de cirkel volledig maakt.

Onze klanten: particulieren en professionals

Al wie nood heeft aan expertise rond bomen en bossen, kan beroep doen op Embo. Wij vellen bomen en voeren ontbossingen uit voor zowel particulieren als professionals. Denk bij dit laatste aan tuinarchitecten, projectontwikkelaars, tuinaannemers, boomkwekerijen…