Voorbereiding vellen & ontbossen

Embo > Voorbereiding vellen & ontbossen

Vakkundig en veilig vellen van bomen

Uiteraard heeft het vellen van één of meerdere bomen impact op het uitzicht van uw omgeving. Het uitgangspunt is het creëren van een nieuwe omgeving. Dit op een duurzame manier.

Als gecertificeerd European Tree Worker hechten we veel belang aan het bereiken van een optimale bodemkwaliteit in functie van het toekomstige grondgebruik. Dit vereist voor elk project aangepaste ontbossingsmethodes.

We leggen onze focus op het aanplanten van nieuwe bomen en het realiseren van de afgewerkte tuin.

Vaak kunnen of moeten er één of meerdere bomen blijven staan, waarna ze kunnen worden ingepast in het project. Embo analyseert de kwaliteit van de verschillende bomen en geeft helder advies over welke bomen te behouden en hoe deze tijdens de werken best de nodige bescherming te bieden.

Op moeilijk bereikbare en delicate plaatsen demonteren wij de boom met de nodige klim-, takel- en afvangtechnieken. Dit alles gebeurt zonder enige schade aan uw tuin of woning. Wij laten alles piekfijn achter.

Verschillende opties zijn mogelijk om uw tuin opnieuw in orde te brengen: het aanplanten van een nieuwe boom tot het creëren van een totaal nieuwe sfeer in uw tuin.

Heeft u een kapvergunning nodig?

In sommige situaties heeft u een kapvergunning van uw gemeentebestuur nodig om een boom te mogen vellen. De voorwaarden verschillen vaak van gemeente tot gemeente. Wij geven u graag het nodige advies voor het indienen en motiveren van een correcte aanvraag.

Snel en efficiënt verwijderen van hagen

Het weghalen van een haag is een stevige klus die heel wat tijd in beslag kan nemen.
Wij beschikken over het gepaste materiaal om de haag op een zeer efficiënte manier te verwijderen.